Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Sprängningsarbeten intill E4 strax norr om Ullånger

Under vecka 47, 20 - 24 november, och fram till våren 2018 utför vår entreprenör Skanska sprängningsarbeten intill E4 strax norr om Ullånger. Sprängningarna innebär kortare stopp för trafikanter på E4 vid varje sprängtillfälle.

Sprängningsarbetet kommer att beröra närboende och verksamma i form av buller och vibrationer. För trafikanter på E4 innebär arbetena ett kortare stopp på ca 10 minuter vid varje sprängtillfälle.

Sprängningarna utförs på vardagar under dagtid när det är ljust och kommer att undvikas under rusningstrafik morgon och eftermiddag. Antalet salvor under en dag kan variera.

Signaler före sprängning

Hur man upplever sprängningar är väldigt individuellt.Tryckvåg och vibrationer kan kännas i samband med sprängarbetena. Tryckvågen färdas olika långt bland annat beroende på vädret.

Alla sprängningar föregås av korta signaler i cirka tre minuter (_ _ _ _), därefter hörs smällen och slutligen ljuder en lång signal ( ______ ) som markerar att sprängningen är avslutad.

Vakter finns på plats för att se till att ingen vistas inom området under sprängningarna.

Vibrationsmätning

På berörda fastigheter har vibrationsmätare monterats. Vibrationsmätning görs för att kontrollera att gällande riktlinjer för vibrationer inte överskrids.

Mer information

Vi ber om överseende med de tillfälliga störningar som kan uppstå. Har du frågor är du alltid välkommen att höra av dig till oss, se kontaktuppgifter under "Kontakta oss" längre upp på sidan. Behöver du få veta när en sprängning sker? Då ringer du till Fredrik Nilsson, produktionschef på Skanska, 010-448 19 12

Informationsblad om sprängningsarbetena (pdf öppnas i nytt fönster, 1,1 Mb)