Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Trafiksäkerhetshöjande åtgärder på E4 mellan Ullånger och Docksta

Arbetet med att öka trafiksäkerheten och framkomligheten på E4 mellan Ullånger och Docksta fortsätter. Vi uppmanar dig som passerar arbetsområdet att ta det lugnt och visa hänsyn till våra entreprenörer som jobbar nära en trafikerad miljö.

Idag är i stort sätt hela E4 mellan Helsingborg och Haparanda mötesfri. Trafikverket arbetar just nu med att göra den sista etappen av E4 mot länsgränsen, delen mellan Ullånger och Docksta, till en mötesfri väg.

-Vi bygger om vägen för att förbättra trafiksäkerheten och framkomligheten. Den ombyggda vägen kommer att ha mitträcke, gång- och cykelväg parallellt med vägen, vändslingor som underlättar passagen förbi mitträcket, busshållplatser och rastfickor, berättar Trafikverkets projektledare Torbjörn Nylander.

Sprängarbetena som pågår intill E4 vid Mäjaberget strax norr om Ullånger och cirka 2 km norrut beräknas vara klara under våren. Trafikverkets entreprenör Skanska kommer precis som tidigare att utföra sprängningarna på vardagar under dagtid. För att underlätta för trafikanterna, undviker Skanska att spränga vid rusningstrafik. Sprängningarna innebär kortare stopp på cirka 10 minuter. 

För mer information om sprängningsarbetena kan du läsa webbnyheten ”Sprängningsarbeten intill E4 strax norr om Ullånger”.

- Skanska som utför arbetet på plats gör ett väldigt bra jobb och arbetet flyter på bra trots det extrema vintervädret, säger Torbjörn Nylander.

Hela ombyggnationen planeras att vara klar kring årsskiftet 2018-2019.

Respektera hastighetsbegränsningarna förbi arbetsområdet, ta det lugnt och via hänsyn till våra entreprenörer som jobbar vid E4.

Tack för din förståelse och visad hänsyn!