Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Dags att tycka till om lokaliseringsutredningen

Måndagen den 24 augusti presenteras handlingarna för samrådet kring E14:s framtida dragning i Sundsvall. På grund av rådande pandemi så kommer samrådet att ske helt digitalt.

(Observera att samrådstiden är över. Detta är en text från den 21 augusti 2020.)

– Självklart är det synd att vi inte kan träffa berörda rent fysiskt och informera om de olika förslagen i en fråga som är så pass viktig för Sundsvallsborna. Men det digitala material vi tagit fram ger dock en bra bild av de olika förslagen, säger Ulrika Sundgren, projektledare på Trafikverket.

För att förbättra trafiksituationen längs E14 i Sundsvallsområdet har Trafikverket tagit fram ett antal förslag på en framtida dragning. Två av vägarna Trafikverket tittar på är Hulivägen och Timmervägen. I handlingarna som presenteras måndag 24 augusti föreslår Trafikverket även lösningar som förbättrar den del av E14 som idag passerar centrum. 

– Vi redovisar fyra alternativ till nuvarande dragning som vi har försökt beskriva på likartat sätt med effekter och konsekvenser. Arbetet har varit komplicerat och tagit tid men nu tror jag att vi har en bra grund för att kunna göra ett val om lokalisering av E14 efter samrådet, säger Ulrika Sundgren.

Fram till den 19 oktober har allmänheten, myndigheter och föreningar möjlighet att komma med synpunkter på samrådshandlingen.

– De berördas åsikter är givetvis viktiga för Trafikverket när vi fattar beslut om vilket alternativ vi går vidare med. Planen är att ha ett sådant beslut klart innan årsskiftet, säger Ulrika Sundgren.

I samrådsapplikationen kan du läsa mer om förslaget.