Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Nytt nummer av Byggplats Sundsvall

Investeringar på åtskilliga miljarder är på gång under de närmaste åren i Sundsvall. I Byggplats Sundsvall kan du läsa om de stora infrastruktursatsningarna.

I vårens nummer kan du läsa att trafiken har minskat med 39 procent i centrala Sundsvall. Positivt är att den tunga trafiken har halverats genom stan sedan Sundsvallsbron öppnades och idag väljer fem av sex lastbilar med släp att köra över bron.

I artikeln om ombyggnationen av gamla E4, väg 562, får du veta lite mer om den process vi följer vid väg- och järnvägsprojekt och när du har chans att tycka till.

Se och läs om hur planerna ser ut för en fyrfilig E14 mellan Timmervägen och Blåberget.

Du kan även läsa om arbeten på Sundsvallsbron som begränsar trafiken till ett körfält under sommaren och hösten. Sex raka frågor och svar om broavgiften ger dig klarhet i varför vi behöver betala avgift, varför vi inte kan ha trängselavgift genom stan, hur länge vi måste betala, vad pengarna går till, varför det inte räcker att bara lastbilar betalar och om avgiften kan ändras.

Under rusningstid kan det uppstå problem med köbildning vid avfarten från E4 i Skönsberg. Läs om de åtgärder som planeras för att köerna ska minskas. Tänk på att du som trafikant många gånger kan göra aktiva val. Att åka en annan tid, välja en annan väg, ett annat färdsätt eller samåka för att underlätta framkomligheten.

Om magasinet Byggplats

Byggplats Sundsvall är ett fristående magasin som finansieras av samarbetspartners och annonser och delas ut till alla hushåll i Sundsvall två gånger per år. Här möter vi väna vägbyggare, goda grannar, driftiga entreprenörer, makalösa maskiner, stum betong, klassisk ingenjörskonst, nya jobb och en attraktivare stad.

Byggplats nr 1 2016 (pdf-fil 8,6 MB)