Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Byggstart närmar sig för E14 mellan Timmervägen och Blåberget

I vårens nummer av tidningen Byggplats kan du läsa om att vägplanen för nya E14 mellan Timmervägen och Blåberget har vunnit laga kraft och att vi upphandlar en entreprenör för jobbet.

Ombyggnaden av E14 mellan Timmervägen och Stöde är indelad i tre delsträckor och en rastplats. Den första delen har fått grönt ljus och omfattar en ny fyrfilig mötesfri väg på en sträcka av drygt sex kilometer mellan Timmervägen och Blåberget.

– Den nya vägen byggs för att öka trafiksäkerheten och förbättrar framkomligheten för fordon och oskyddade trafikanter, berättar Trafikverkets projektledare Ulrika Sundgren.

Den nya vägen byggs söder om den nuvarande och innefattar två nya planskilda korsningar, en vid Timmervägen/E14 och en vid Blåberget med nya gång- och cykelvägar.

Att bygga den nya vägen skild från dagens E14 har fördelar både för vägbyggarnas arbetsmiljö och för trafikanterna som under stora delar av byggtiden kommer kunna fortsätta köra där de kör i dag. Byggstart beräknas kring till årsskiftet 2018/2019 och sträckan kan då stå färdig 2021.

– Om cirka två år, när trafiken flyttas över till den nya vägen, kommer den nuvarande E14 att byggas om och anpassas till sin nya funktion. Bland annat kommer vägen att byggas om så att gång- och cykeltrafiken kan ske på de en meter breda vägrenarna, säger Ulrika Sundgren.

Tidningen Byggplats våren 2018