Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Förberedelser inför omledningen på Tegelvägen

I höst leds trafiken på E14 via Tegelvägen. Under juli påbörjar vi arbetet med att förbereda vägen för ökad trafikmängd. – Vi ska bland annat bredda delar av Tegelvägen och bygga provisoriska cirkulationsplatser, säger Sara Gidlund, delprojektledare.

När vi bygger om E14 till en fyrfilig motortrafikled ska vi också bygga en ny trafikplatslösning, en planskild korsning, i höjd med den befintliga cirkulationsplatsen på E14/Timmervägen. Under bygget av den nya trafikplatsen behöver vi leda trafiken förbi arbetsområdet.

Med start i början av september 2019 kommer du som passerar området att få köra via Timmervägen och genom industriområdet på Tegelvägen i stället. Vi räknar med att behöva leda om trafiken till och med augusti 2021.

För att Tegelvägen ska klara den ökade trafikmängden på ett så bra sätt som möjligt kommer vi under juli 2019 att bredda delar av Tegelvägen. Det innebär att arbetsfordon kommer att röra sig i området och kan därmed påverka framkomligheten något.

– Vi ber förbipasserade att ta det lugnt förbi arbetsområdet, säger Sara Gidlund.

I augusti kommer också tre provisoriska cirkulationsplatser att byggas längs Tegelvägen, vilket också kan påverka framkomligheten i någon mån. Dessutom ska vi stänga ett antal in- och utfarter och göra förändringar i trafikreglerna.

- Var därför uppmärksam när du använder omledningsvägen, säger Sara Gidlund.