Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Måndag den 18 november leder vi om trafiken igen

Natten mot måndag 18 november stänger vi delar av Bergsgatan för genomfart och leder trafiken via Tegelvägen genom Nacksta industriområde fram till hösten 2021. Stor påverkan på framkomligheten. Räkna med kö och längre restid, framförallt i rusningstid.

Den 8 september genomförde vi den första trafikomledningen då trafikanter till och från Bergsåker fick börja köra via Tegelvägen. För att klara den ökade trafikmängden har vi breddat delar av Tegelvägen och byggt flera provisoriska cirkulationsplatser.

- Natten mot måndag den 18 november leder vi om trafiken igen. Denna gång innebär det att vi stänger E14/Bergsgatan för genomfartstrafik mellan anslutningen till Tegelvägen och cirkulationsplatsen E14/Timmervägen. Trafikanter får köra Tegelvägen via en ny anslutning som binder samman Timmervägen och E14 väster ut. Bergsgatan kommer att vara öppen för trafik till och från företagen, berättar projektledare Ulrika Sundgren.

Trafikanter på E14 som ska mot Bergsåker/Birsta kör via den provisoriska anslutningsvägen till Timmervägen och sedan vänster i den temporära cirkulationsplatsen vidare mot Timmervägen. Se kartbilden nedan.

Omledning Tegelvägen skede 2 - 750x460.jpgE14/Bergsgatan stängs för genomfartstrafik mellan cirkulationsplatsen mot Timmervägen och anslutningen till Tegelvägen. Den hålls öppen för trafik till och från företagen på båda sidor Bergsgatan. Genomfartstrafiken leds om via en provisorisk anslutningsväg till Timmervägen och därefter via Tegelvägen. Klicka på bilden för större karta.

Begränsad framkomlighet

Fram till hösten 2021 blir det en ökad trafikmängd på Tegelvägen och hastigheten är nedsatt. Trafikanter får räkna med begränsad framkomlighet. Stor påverkan för trafikanter på E14 och Timmervägen till och från Sundsvall, framförallt under rusningstid. 

- Det kommer att bli besvärligt att ta sig fram, särskilt under vissa tider. Planera din resa och räkna med köer och extra lång restid. Om du har möjlighet, undvik rusningstid. Åk en stund före eller efter den värsta rusningstrafiken, uppmanar projektledare Ulrika Sundgren.

- Vi behöver leda om trafiken via Tegelvägen under två års tid då vi ska bygga den nya trafikplatsen i korsningen med Timmervägen. Vi planerar att öppna den nya fyrfiliga och mötesfria vägen under hösten 2021. Ta det lugnt i trafiken, uppmanar Ulrika.

Tack för ditt tålamod och visad hänsyn!