Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Nya omledningar på E14

Under sommaren blir det förändringar för dig som färdas på E14 mellan Blåberget och Sundsvall. I höjd med Blåberget leder vi om trafiken. Dessutom flyttar vi rondellen i korsningen Timmervägen och Tegelvägen.

Sedan hösten 2019 leder vi om trafiken på E14 i höjd med Nacksta via Tegelvägen. Anledningen är att vi bygger en trafikplats i korsningen E14 och Timmervägen. Till och med hösten 2021 kommer vi att behöva leda om trafiken förbi arbetsområdet.

I sommar blir det ytterligare förändringar för dig som använder E14 mellan Blåberget och Sundsvall. I höjd med Blåberget ska vi byggas en trafikplats. Med start den 24 augusti 2020 behöver vi därför leda om trafiken norr om befintlig E14. På kartan längst upp på sidan ser du hur omledningen kommer att gå till.

– Vi sänker också hastigheten. Räkna därför med något längre restid förbi området, säger Ulrika Sundgren, projektledare på Trafikverket.

För dig som ska besöka någon av verksamheterna på Blåberget blir in- och utfarten temporärt annorlunda. Var uppmärksam på skyltningen i området.

Omledningen förbi arbetena i höjd med Blåberget beräknas pågå till och med sensommaren 2021.

Ytterligare förändringar för E14-trafiken

I sommar kommer vi också att flytta den temporära cirkulationsplatsen på Timmervägen, i anslutning till Bergsåkerstriangeln, ett 50 tal meter norrut till korsningen med Tegelvägen. Själva ombyggnationerna kommer att ske nattetid med start vecka 29. Arbetet beräknas ta en knapp vecka att färdigställa.

Cirkulationsplatsen på Timmervägen flyttas ett 50-tal meter till korsningen Timmervägen och Tegelvägen.
Cirkulationsplatsen på Timmervägen flyttas ett 50-tal meter till korsningen Timmervägen och Tegelvägen.