Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Nu inleds den två år långa omledning av E14-trafiken

Inom kort leder vi om trafiken på E14. Från söndag den 8 september får trafikanterna åka via Tegelvägen genom Nacksta industriområde. Omledningen är planerad att avslutas hösten 2021.

När vi bygger om E14 till en fyrfilig motortrafikled ska vi också bygga en ny trafikplats, en planskild korsning, i höjd med den befintliga cirkulationsplatsen på E14/Timmervägen.

– Under bygget av den nya trafikplatsen behöver vi leda trafiken förbi arbetsområdet i två skeden, säger Ulrika Sundgren, projektledare på Trafikverket.

I det första skedet påverkas framkomlighet för trafikanter som ska till eller från Bergsåker. All anslutande trafik till Timmervägen måste då använda Tegelvägen.

I det andra skedet av trafikomledningen, som vi planerar att sjösätta i mitten av oktober, leds trafiken på E14 om i båda riktningarna via Tegelvägen. Räkna med stor påverkan för trafikanter på E14 och Timmervägen till och från Sundsvall.

– Det andra skedet av omledningen är planerad till och med hösten 2021, säger Ulrika Sundgren.

På kartorna ser du mer detaljerat hur du ska köra under de båda skedena.

Det första skedet av trafikomledningen.
Det första skedet av trafikomledningen.  
Det andra skedet av trafikomledningen.
Det andra skedet av trafikomledningen. 

På Tegelvägen, som går genom Nacksta industriområde, har vi sett över och byggt om några in- och utfarter, byggt tre tillfälliga cirkulationsplatser och gjort vissa förändringar i trafikreglerna.

– Var därför uppmärksam på trafikskyltar i området när du använder omledningsvägen, säger Ulrika Sundgren.

Angränsande projekt

I direkt anslutning till E14-projektet bygger vi ett nytt triangelspår för smidigare godstransporter på järnvägen. I samband med att vi bygger en ny järnvägsbro över Timmervägen kommer du som trafikant att få köra förbi arbetsområdet via en provisorisk omledning på Timmervägen. Läs mer om Bergsåker triangelspår och på vilket sätt trafiken påverkas i området under byggtiden.

På Timmervägen, vid den västra infarten till Birsta köpcentrum, kommer vi under september att bygga kontaktledningsfundament på järnvägsbron. Arbetena är en del av upprustningen och bygget av en mötesstation på Birstaspåret. Arbetena på järnvägsbron påverkar trafiken på Timmervägen. Båda körfälten är öppna, men vägbanan kommer att vara smalare och vi kommer att sänka hastigheten förbi arbetsområdet.

Vi ber om överseende med de trafikstörningar vi orsakar i området.

Tack för din förståelse och visad hänsyn!