Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Trafiken leds via Tegelvägen från 8 september 2019

I samband med att vi bygger den nya trafikplatsen på E14 i höjd med Timmervägen kommer vi att behöva leda om trafiken förbi arbetsområdet. Från och med 8 september kommer passerande trafik att få köra via Tegelvägen genom Nacksta industriområde.

När vi bygger om E14 till en fyrfilig motortrafikled ska vi också bygga en ny trafikplats, en planskild korsning, i höjd med den befintliga cirkulationsplatsen på E14/Timmervägen. Under bygget av den nya trafikplatsen behöver vi leda trafiken förbi arbetsområdet.

Med start i början av september 2019 kommer du som passerar området att få köra via Timmervägen och genom industriområdet på Tegelvägen i stället. Vi räknar med att behöva leda om trafiken till och med augusti 2021.

- För att Tegelvägen på ett så bra sätt som möjligt ska klara den ökade trafikmängden arbetar vi just nu med att se över in- och utfarter längs vägen. Här har vi haft en dialog med direkt berörda fastighetsägare. Ytterligare fastighetsägare och företag längs Bergsgatan kommer att få information om omledningen, berättar Trafikverkets projektledare Ulrika Sundgren och fortsätter.

- Vi kommer att bygga tillfälliga cirkulationsplatser och göra förändringar i trafikreglerna där det är nödvändigt. Var därför uppmärksam på trafikskyltar i området när du använder omledningsvägen, uppmanar Ulrika.

Så här leder vi om trafiken under byggtiden.

Angränsande projekt

I direkt anslutning till E14-projektet bygger vi ett nytt triangelspår för smidigare godstransporter på järnvägen. I samband med att vi bygger en ny järnvägsbro över Timmervägen kommer du som trafikant att få köra förbi arbetsområdet via en provisorisk omledning på Timmervägen. Läs mer om Bergsåker triangelspår och på vilket sätt trafiken påverkas i området under byggtiden på www.trafikverket.se/bergsaker  eller på www.sundsvallväxer.se

Vi ber om överseende med de trafikstörningar vi orsakar i området.

Tack för din förståelse och visad hänsyn!