Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Se hur nya E14 växer fram

Bygget av E14 mellan Timmervägen och Blåberget påbörjades i januari 2019. I slutet av 2021 beräknas sträckan öppna för trafik. Så här långt hade bygget kommit i slutet av augusti 2020.

I höjd med Blåberget har vi byggt en tillfällig cirkulationsplats. Från och med 24 augusti 2020 leder vi om trafiken norr om befintlig E14. Orsaken till omledningen är att vi ska bygga en trafikplats på platsen. 
När den här viltbron är färdig kommer älgar och andra djur att kunna ta sig under E14. 
På höger sida av bilden syns platsen där entreprenören tidigare hade sin kross. Här har entreprenören krossat och lagt upp berg som sedan ska användas till bland annat bygget av ersättningsvägar. 
Entreprenören jobbar just nu bland annat med brostöden och pelarna till en bro som kommer att bli en del av den framtida trafikplatsen i Nacksta, i höjd med Timmervägen. Till höger i bild går det också att se hur den framtida gång- och cykelvägen kommer att sträcka sig i framtiden. 
Under arbetet med ny E14 bygger vi både temporära och permanenta sedimentfällor. Det är en typ av miljöåtgärd som syftar till att vatten rinner långsammare och oönskade partiklar stannar kvar i fällan i stället för att följa med nedströms. Den här fällan ligger strax öster om Blåberget. 
Den stora trafikplatsen i Nacksta, i höjd med Timmervägen växer sakta fram. Entreprenören har sprängt stora mängder berg för att göra plats för trafikplatsen.  
Tack vare Kolstabron, under E14, kommer det gå att ta sig till bergstäkten.