Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Skede två av omledningen på E14 flyttad till november

Det andra skedet av omledningen på E14 skulle ha varit i gång i mitten av oktober 2019. På grund av mer omfattande arbeten än vi först trodde är det skedet av omledningen  framflyttad till november.

Sedan början av september 2019 leder vi om trafiken på E14 som ska till och från Bergsåker via Tegelvägen genom Nacksta industriområde. 

Tanken var att det andra skedet av trafikomledningen, som kommer att innebära stor påverkan för trafikanter på E14 och Timmervägen till och från Sundsvall, skulle ha varit sjösatt under oktober. Men så kommer det inte att bli.

– Det är mer berg på platsen och det har krävts mer sprängarbeten jämfört med vad vi och entreprenören trodde från början. Därför är skede två framflyttat, säger Ulrika Sundgren, projektledare på Trafikverket.

Nytt preliminärt datum för skede två av omledningen på E14 är satt till den 18 november 2019 och beräknas pågå till och med hösten 2021.

På kartorna ser du mer detaljerat hur du ska köra under de två skedena.

Skede 1. Påverkar främst trafiken till och från Bergsåker.
Skede 1. Påverkar främst trafiken till och från Bergsåker. 
Skede 2. Påverkar all trafik på E14 till och från Sundsvall.
Skede 2. Påverkar all trafik på E14 till och från Sundsvall. 

Anledningen till att vi måste leda om trafiken på E14 är att vi ska bygga en ny trafikplats, en planskildkorsning, i höjd med den befintliga cirkulationsplatsen på E14/Timmervägen. Under byggtiden är det inte möjligt för trafik att passera arbetsområdet.

Angränsande projekt

I direkt anslutning till E14-projektet bygger vi ett nytt triangelspår för smidigare godstransporter på järnvägen. I samband med att vi bygger en ny järnvägsbro över Timmervägen kommer du som trafikant att få köra förbi arbetsområdet via en provisorisk omledning på Timmervägen. Läs mer om Bergsåker triangelspår och på vilket sätt trafiken påverkas i området under byggtiden.

Vi ber om överseende med de trafikstörningar vi orsakar i området.

Tack för din förståelse och visad hänsyn!