Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Sprängarbeten längs E14

I samband med ombyggnationen av E14 mellan Timmervägen och Blåberget ska vi utföra sprängarbeten längs E14. Sprängningarna kommer att genomföras på flera platser: från cirkulationsplatsen i höjd med Timmervägen och cirka 1,5 kilometer väster ut.

Byggandet av E14 mellan Timmervägen och Blåberget innebär en del oundvikliga störningar för omgivningen, bland annat i form av buller och vibrationer från sprängningar.

Därför erbjuder Trafikverkets entreprenör NCC alla som bor eller har verksamhet i området en automatisk tjänst som innebär att du kan få en förvarning cirka två timmar innan vi spränger i ditt närområde. I rutan längst ner på den här sidan hittar du en instruktion om hur du anmäler dig till tjänsten.

Signaler före sprängning

Hur sprängningarna märks är väldigt individuellt. Tryckvåg och vibrationer kan kännas i samband med arbetena. Tryckvågen färdas olika långt beroende på bland annat vädret.

Sprängningarna kommer att pågå måndag till torsdag mellan 25 april och 30 oktober 2019. Vi planerar att spränga en till två salvor per dag. Den första salvan kring lunchtid och den andra vid klockan 18.00. Observera att tiderna är preliminära.

Inför varje sprängning varnar vi under en minut med korta ljudsignaler (_ _ _), det blir en kort tystnad strax före sprängning och slutligen ljuder en lång ljudsignal (____) som markerar att sprängningen är över. Ljudet dämpas av sprängmattor som även skyddar mot kast av sprängsten.

Kortare stopp på E14

Av säkerhetsskäl stoppar vi all trafik förbi området i cirka tio minuter.

På berörda fastigheter har vi monterat vibrationsmätare. Mätningarna görs för att kontrollera att vibrationerna inte blir för stora.

Vi ber om överseende med de tillfälliga störningar som uppstår. Har du frågor är du självklart välkommen att höra av dig.

Aktuella trafikstörningar i Sundsvall hittar du på Sundsvallväxer (extern sida).

Så anmäler du dig till förvarningstjänsten

Skicka ett sms till nummer 72080 med kodordet 2019. Du får ett sms med ungefärligt klockslag cirka två timmar före planerad sprängning. Om du vill avanmäla dig från sms-tjänsten så skickar du STOPP till 72080.