Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Följ med när nya E14 tar form

I slutet av 2021 ska nya E14 mellan Timmervägen och Blåberget vara färdig. Men ännu återstår en del arbete innan vi kan släppa på trafiken. Följ med och se hur den omkring fem kilometer långa sträckan såg ut i början av maj 2021.

I filmerna kan du följa med på en flygtur över arbetsområdet.

Den första filmen visar hur den stora trafikplatsen i Nacksta ser ut i maj 2021. I film nummer två kan du följa med på en flygtur över trafikplatsen i höjd med Blåberget. De rödstreckade linjerna visar den framtida körbanan, av- och påfarter samt framtida gång- och cykelbana.

Den tredje filmen innehåller en drönarflygning över nya E14. Drönarflygningen börjar i öster, i höjd med Nacksta, och går västerut. Den nya sträckan av E14 går parallellt med befintlig E14. 

Syntolkning:

Film 1: Drönarflygning över arbetsområdet på E14 i höjd med Nacksta. Maskiner jobbar på den nya sträckan som går parallellt med befintlig E14. Landskapet är kargt. Streckande linjer visar hur vägen kommer att se ut när allt är färdigt: en planskild trafikplats som består av flera broar, på- och avfarter samt en gång- och cykelväg.

Film 2: Drönarflygning över arbetsområdet på E14 i höjd med Blåberget. Maskiner jobbar på den nya sträckan som går parallellt med befintlig E14. Landskapet är kargt. Streckade linjer visar hur vägen kommer att se ut när allt är färdigt: en planskild trafikplats med av- och påfart till Blåberget.

Film 3: : Drönarflygningen börjar i öster, i höjd med Nacksta, och går västerut. Den nya sträckan av E14 går parallellt med befintlig E14. Drönaren flyger över ett kargt arbetsområde: maskiner, byggbaracker och byggmaterial syns bitvis på sträckan. Det går att urskilja var den nya vägen ska gå, men vägen är inte belagd med asfalt ännu. Textplattor som utmärker landmärken: Kolstabron, viltpassage och trafikplats Blåberget.