Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Nu är nya mötesfria E14 öppen för trafik

I nästan tre år har vi arbetat med att bygga en ny E14 mellan Timmervägen och Blåberget. Nu har vi släppt på trafiken på sträckan.

Den omkring fem kilometer långa sträckan är en dubbelfilig motortrafikled med en hastighetsbegränsning på 100 kilometer i timmen.

Ulrika Sundgren 

Det ska jämföras med den smala och krokiga vägen med en hastighetsbegränsning på 70 kilometer i timmen som tidigare utgjorde E14 mellan Timmervägen och Blåberget.

– Det här är en av flera stora satsningar på både väg och järnväg i Sundsvalls kommun, vilket utvecklar infrastrukturen både i länet och i hela transportsystemet, säger Catherine Kotake, regional direktör på Trafikverket.

Måndagen den 1 november öppnade vägen för trafik.

– Nu är vägen betydligt mer säker och smidig för trafikanterna, säger Ulrika Sundgren, projektledare på Trafikverket.

Catherine Kotake, regional direktör och Michael Hillring, distriktschef, fick efter traditionsenlig bandklippning bli först att åka den nya vägen. 

Catherine Kotake och hennes kollega Michael Hillring, distriktschef, fick efter traditionsenlig bandklippning bli först att åka den nya vägen.

– Förutom att vägen blivit väldigt bra, har projektet följt både tidplan och budget. Det ska vi vara stolta över eftersom det är ett omfattande projekt som har sträckt sig över flera år, säger Michael Hillring.

En kort stund senare togs trafikanordningarna bort och alla trafikanter kunde börja att använda den nya vägen. Och intresset för att köra på nya E14 var stort. Redan flera timmar innan vägen öppnades ringlade sig kön lång på Berggatan fram till avspärrningarna. De 100 första att passera västerut fick en mindre överraskning i form av en fikapåse och en specialgjord isskrapa.