Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Maland - nybyggnad

Vi planerar att bygga ett nytt förbindelsespår i Maland som gör att tågen inte längre behöver åka till Timrå C för att vända och byta till annat spår. Det nya spåret ger snabbare och smidigare byten mellan järnvägsstråken.

Ådalsbanan är ett viktig stråk för godstransporter på järnväg. Med ett nytt föribindelsespår mellan Ådalsbanan och Tunadalsspåret förbättrar vi förutsättningarna för godstransporter på järnväg till och från näringslivet i området.  Lösningen innebär att tågen inte belastar den hårt ansträngda Ådalsbanan i onödan. Projektet skapar även förutsättningar för en kombiterminal/logistikpark med bättre koppling till hamnen.

Det nya förbindelsespåret ska klara tåg med en axellast på upp till 25 ton. Lutningen på järnvägen ska inte vara större än att ett lok ensamt kan dra ett tåg med totalvikt på 1 500 ton.