Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Järnvägsplanen för Birsta tillgänglig för granskning

Den 21 mars till den 21 april 2017 ställer vi ut järnvägsplanen för Birsta för granskning. Det innebär att du kan ta del av förslaget på en järnvägsutbyggnad med ytterligare spår vid Birsta mötesstation.

- Granskning är ett tillfälle för oss att samla in synpunkter på järnvägsplanen från dem som berörs såsom sakägare, allmänhet, organisationer och myndigheter, berättar Trafikverkets projektledare Håkan Åberg.

Järnvägsplanen omfattar utbyggnad av ett tredje spår vid Birsta mötesstation samt ytterligare ett spår längs Ådalsbanan för delen Birsta mötesstation - E4. Åtgärderna ingår i ”Projekt Maland- och Tunadalsspåret”. Planen består av kartor och beskrivningar av hur järnvägen ska byggas ut samt av samrådsredogörelsen.

Samråd under arbetet med planen

Under arbetet med att ta fram järnvägsgplanen har vi haft samråd och dialog med allmänhet och berörda fastighetsägare, företag, myndigheter och Sundsvalls kommun om deras behov. Utifrån de förutsättningar som finns har synpunkter arbetats in i vägplanen. Även under granskningsperioden finns möjlighet att lämna in synpunkter till oss att ta hänsyn till innan planen fastställs.

Här finns järnvägsplanen

Under granskningsperioden finns järnvägsplanen att ta del av på följande platser under ordinarie öppettider för respektive verksamhet:

  • Trafikverket, Nattviksgatan 8 i Härnösand
  • Sundsvalls kommun, Norrmalmsgatan 4 i Sundsvall

Från den 21 mars finns järnvägsplanen även på webben, under Dokument och Aktuella handlingar för Birsta- järnvägsutbyggnad.

Lämna gärna synpunkter

Vi vill gärna ta del av dina synpunkter. Skicka dem till Trafikverket, Ärendemottagningen, Box 810, 781 28 Borlänge eller via epost till investeringsprojekt@trafikverket.se senast den 21 april 2017. Märk brev och e-post med ”Järnvägsplan Birsta, TRV 2015/101400”.