Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Järnvägsplanen för upprustningen av Tunadalsspåret tillgänglig för granskning

Den 10 oktober till den 10 november 2017 ställer vi ut järnvägsplanen Tunadal för allmänhetens granskning. Det innebär att du kan ta del av förslaget på hur vi planerar att rusta upp järnvägen mellan Sundsvalls hamn och Huggsta.

- Granskning är ett tillfälle för oss att samla in synpunkter på järnvägsplanen från dem som berörs såsom sakägare, allmänhet, organisationer och myndigheter, berättar Trafikverkets projektledare Håkan Åberg.

Järnvägsplanen består av kartor och beskrivningar av hur järnvägen ska rustas upp samt av samrådsredogörelsen.

Samråd under arbetet med planen

Under arbetet med att ta fram järnvägsplanen har vi haft samråd och dialog med allmänhet och berörda fastighetsägare, myndigheter och Sundsvalls kommun om deras behov. Utifrån de förutsättningar som finns har synpunkter arbetats in i järnvägsplanen. Även under granskningsperioden finns möjlighet att lämna in synpunkter till oss som kan vara viktiga för oss att ta hänsyn till innan planen fastställs.

Här finns järnvägsplanen

Järnvägsplanen finns att ta del av, på följande platser under ordinarie öppettider för respektive verksamhet, under tiden 2017-10-10 – 2017-11-10 hos:

  • Trafikverket, Nattviksgatan 8 i Härnösand
  • Sundsvalls kommun, Norrmalmsgatan 4 i Sundsvall
  • Här på webben, under Dokument och Aktuella handlingar för Tunadal - upprustning

Lämna gärna synpunkter

Synpunkter ska ha inkommit till Trafikverket Ärendemottagningen, Investering, Box 810, 781 28 Borlänge eller via e-post till investeringsprojekt@trafikverket.se senast 10 november 2017. Märk brev och e-post med "Järnvägsplan Tunadal, TRV 2015/35757".