Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Järnvägsplanen för Maland nybyggnad, tillgänglig för allmänhetens granskning

Den 19 september till den 23 oktober 2018 finns järnvägsplanen för nybyggnadsdelen i Maland tillgänglig för allmänhetens granskning. Det innebär att du kan ta del av förslaget på hur vi planerar att bygga anslutningen mellan Ådalsbanan och Tunadalsbanan.

- Granskning är ett tillfälle för oss att samla in synpunkter på järnvägsplanen från dem som berörs såsom sakägare, allmänhet, organisationer och myndigheter, berättar Trafikverkets projektledare Håkan Åberg.

Järnvägsplanen består av kartor och beskrivningar av hur järnvägen ska byggas samt av samrådsredogörelsen.

Samråd under arbetet med planen

Under arbetet med att ta fram järnvägsplanen har vi haft samråd och dialog med allmänhet och berörda fastighetsägare, myndigheter och Sundsvalls kommun om deras behov. Utifrån de förutsättningar som finns har synpunkter arbetats in i järnvägsplanen. Även under granskningsperioden finns möjlighet att lämna in synpunkter till oss som kan vara viktiga för oss att ta hänsyn till innan planen fastställs.

Här finns järnvägsplanen

Järnvägsplanen finns att ta del av, på följande platser under ordinarie öppettider för respektive verksamhet, under tiden 2018-09-19 till 2018-10-23 hos:

  • Trafikverket, Nattviksgatan 8 i Härnösand
  • Sundsvalls kommun, Norrmalmsgatan 4 i Sundsvall
  • Ljustadalens bibliotek Söndagsvägen 6, Sundsbruk
  • Här på webben, under Dokument och Aktuella handlingar  för Maland - nybyggnad

I enlighet med dataskyddsförordningen, GDPR, läggs inte fastighetsförteckningen och den kompletta samrådsredögörelsen ut på webben. Den finns att ta del av i tryckt format på ovan nämda platser. Det går även bra att kontakta projektledare Håkan Åberg, 010-123 73 88 för att få den skickad till sig.

Öppet hus

Under granskningstiden hälsar vi dig välkommer till ett öppet hus, måndag den 8 oktober klockan 17:00- 20:30 i Sköns församlingsgård, Kyrkvägen 49, Sundsbruk. Vi ger en allmän information kl. 18.30 och svarar på frågor.

Lämna gärna synpunkter

Synpunkter ska ha inkommit till Trafikverket Ärendemottagningen, Investering, Box 810, 781 28 Borlänge eller via e-post till investeringsprojekt@trafikverket.se senast 23 oktober 2018. Ange diarienummerTRV 2015/35756. Du kan även lämna dina synpunkter här via ett synpunktsformulär.