Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Järnvägsplanen för nybyggnad i Maland är fastställd

Trafikverket har tagit ett viktigt formellt steg mot att göra verklighet av planerna på att bygga järnväg i Maland. Järnvägsplanen är nu fastställd.

En järnvägsplan är en lagstadgad del i processen att bygga järnväg. I planen finns en detaljerad beskrivning av vad vi ska bygga och vilka effekter det får på omgivningen. Den avdelning inom Trafikverket, som ser till att arbetet med planen har gått formellt rätt till, har nu fattat beslut om att fastställa järnvägsplanen för Maland.

Järnvägsplanen omfattar även en omläggning av en allmän väg, Johannedalsvägen (väg 616).

Den fastställda järnvägsplanen innebär inte att vi kan sätta spaden i marken och börja bygga ny järnväg i Maland på en gång. Beslutet att fastställa järnvägsplanen kan överklagas fram till den 18:e november. Om beslutet överklagas går ärendet till regeringen som då fattar det avgörande beslutet annars vinner beslutet laga kraft den 19:e november.  

Fastställelsehandling för Maland och beslut om fastställelse hittar du under Dokument/Aktuella handlingar.