Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Smalare väg och sänkt hastighet i Birsta

I samband med att vi bygger ut Birstaspåret måste vi gjuta ett nytt fundament till en av kontaktledningsstolparna på järnvägsbron över Timmervägen. Under arbetena påverkas trafiken på Timmervägen.

Det kommer att vara möjligt att passera arbetsområdet, men körbanan på Timmervägen under järnvägsbron vid den västra utfarten till Birsta kommer att vara smalare jämfört med vanligt. Därför sänker vi också hastigheten förbi arbetsplatsen.

– Vi har temporärt breddat vägen och fyllt ut dikeskanten. På så sätt kan trafiken köra förbi medan vi arbetar med fundamentet, säger Stefan Lindström, delprojektledare på Trafikverket. 

Arbetena är planerade att påbörjas under mitten av vecka 37, preliminärt under onsdagen den 11 september. Vi räknar med att de trafikpåverkande arbeterna tar fyra veckor.

Det nya kontaktledningsfundamentet på järnvägsbron är en del i utbyggnaden av Ådalsbanan på delen mellan E4 och Birsta mötesstation. Vi ska bygga en förlängd mötesstation för att effektivisera för godståg som ska till och från Sundsvalls hamn.

Angränsande projekt

Du som kör på Timmervägen i riktning mot Bergsåker påverkas just nu också av två andra projekt. I samband med bygget av Bergsåker triangelspår måste trafiken köra en kortare omväg förbi arbetsområdet där vi bygger en järnvägsbro över Timmervägen i höjd med Tegelvägen. Läs mer om arbetena.

I anslutning till projektet i Bergsåker bygger vi också ny E14. Från och med den 8 september och två år framåt leds trafiken i två olika skeden om via Nacksta industriområde. Läs mer om hur du påverkas av omledningen.