Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Trafikstörande arbeten i Birsta snart avslutade

De senaste veckorna har framkomligheten på Timmervägen i höjd med Birsta varit något begränsad. Från och med i början av oktober är vägen helt öppen för trafik igen.

I samband med att vi bygger ut Birstaspåret har vi gjutit ett nytt fundamnet till en av kontaktledningssstolparna på järnvägsbron över Timmervägen. Under arbetena breddade vi vägen och sänkte hastigheten förbi arbetsområdet.

Gjutningen är nu klar och under de första dagarna i oktober kommer vi att släppa på trafiken som vanligt igen. Tack för visad hänsyn!

Det nya kontaktledningsfundamentet på järnvägsbron är en del i utbyggnaden av Ådalsbanan på delen mellan E4 och Birsta mötesstation. Vi ska bygga en förlängd mötesstation för att effektivisera för godståg som ska till och från Sundsvalls hamn.

Angränsande projekt

Du som kör på Timmervägen i riktning mot Bergsåker påverkas just nu av två andra projekt. I samband med bygget av Bergsåker triangelspår måste trafiken köra en kortare omväg förbi arbetsområdet där vi bygger en järnvägsbro över Timmervägen i höjd med Tegelvägen. Läs mer om arbetena.

I anslutning till projektet i Bergsåker bygger vi också ny E14. Från och med den 8 september och två år framåt leds trafiken i två olika skeden om via Nacksta industriområde. Läs mer om hur du påverkas av omledningen.