Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Byggstart i Tunadal

Nu inleder Trafikverket arbetet med att rusta upp Tunadalsspåret. Under april satte vi spaden i marken och arbetena kommer att pågå till åtminstone slutet av 2023. Bygget av Tunadalsspåret kan komma att påverka dig som bor i området på olika sätt.

För att öka möjligheten till gröna transporter bygger Trafikverket både ny järnväg och rustar upp befintliga
sträckor i Sundsvallsområdet. I april 2020 började vår entreprenör NVBS arbetena med Tunadalspåret.

Under arbetet med Tunadalsspåret ska vi rusta upp det drygt fyra kilometer långa spåret mellan
Malandsbadet och Sundsvalls hamn. Det innebär stora schaktarbeten när vi bland annat ska elektrifiera
sträckan, byta ut spåret och järnvägsbanken, bygga fyra nya järnvägsbroar och se över järnvägsövergångarna i området.

Vanligtvis kommer vi att arbeta vardagar mellan klockan 07.00 och 19.00. Under sommaren och hösten 2020 kommer Tunadalsspåret att vara avstängt för trafik under tre månader. Under den perioden kommer vi att arbeta intensivt för att hinna göra arbeten som inte går att göra när tågtrafiken går som vanligt. Under den perioden kan vi komma att arbeta även utanför våra ordinarie arbetstider. Vi försöker att planera arbetena som sker utanför kontorstid på ett sätt så att det ska störa dig som bor i området så lite som möjligt.

Under 2021 kommer vi att behöva stänga av delar av Johannedalsvägen. När och på vilket sätt vi kommer att stänga av vägen vet vi just nu inte. Vi kommer i god tid att informera om hur du kan påverkas av avstängningen. 

Information om hur det går med Tunadalsspåret och på vilket sätt arbetena kan påverka dig som bor i området kommer du fortsättningsvis huvudsakligen att hitta här på vår webbplats. Om du inte har möjlighet att ta del av information digitalt och därför vill ha information på annat sätt är du välkommen att höra av dig.

Vi ber om överseende med de störningar som kan uppstå i samband med bygget av Tunadalsspåret.

Kommande arbeten
Under natten mellan 27 maj och 28 maj ska vi lossa räls från ett tåg på Tunadalsspåret. Vi räknar med att arbetena kommer att bullra, främst är det gnissel från inbromsningar som vi tror kan orsaka störningar. Tyvärr går arbetena inte att utföra andra tider.