Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Förberedande arbeten i Maland

Förberedelserna inför den officiella byggstarten av järnvägsutbyggnaden i Maland pågår för fullt. Inom kort börjar vi att riva fastigheter i området. Dessutom ska vi bygga en ny väg från Berghemsvägen.

Det nya förbindelsespåret i Maland syftar till att göra det möjligt för effektiva och hållbara godstransporter. När spåret står färdigt kommer godstågen som ska till Sundsvalls hamn inte längre att behöva åka till Timrå C för att vända och byta spår.

Vid årskiftet 2020/2021 räknar vi med att ha en entreprenör på plats som ska bygga järnvägen, men redan nu pågår en rad förberedande arbeten i området. Under hösten kommer dessa arbeten att intensifieras.

Den 24 augusti kommer vi att påbörja arbetet med att bygga en 380 meter lång väg till fastigheterna Malandsvägen 21A och 21B. Vägen behöver byggas redan i höst då Mittsverige Vatten & Avfall senare i år kommer att gräva av nuvarande infart till fastigheterna i samband med ledningsomläggningar. Vi räknar med att det tar cirka åtta veckor att bygga vägen. Under byggtiden kommer Kyrkvägen och Berghemsvägen att trafikeras av byggtrafik.

Den 1 september påbörjar vi också arbetet med att riva 15 av de inlösta fastigheterna i Maland. Även detta innebär en byggtrafik längs Malandsvägen, Polarisvägen och Johannedalsvägen.

Vi ber er som bor i området att anpassa hastigheten och vara uppmärksam på arbetsmaskiner i samband med våra arbeten. Tack för visad förståelse.