Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Intensiva arbeten i Tunadal i sommar

Måndag 6 juli börjar vi med de omfattande arbetena på Tunadalsspåret. Under tre månader kommer vi att arbeta intensivt både på och bredvid spåret. Du som bor i området kan påverkas på olika sätt.

Under tre månader med start den 6 juli kommer det inte att gå några tåg på Tunadalsspåret. Under den perioden kommer vi att göra flera jobb som inte går att utföra när tågen trafikerar som vanligt.

Vi kommer under tågstoppet att arbeta mellan klockan 7.00 och 19.00 alla dagar i veckan. Arbetena innebär att tunga fordon och maskiner kommer att röra sig inom arbetsområdet.

Vid vissa tillfällen kommer vi också att behöva jobba kvälls- och nattetid. Tyvärr vet vi i nuläget inte om eller när av nattarbete kan bli aktuellt eftersom det beror på framdriften av arbetena.

För några närboende finns risk att byggbullret under dessa nätter överskrider riktvärdena inomhus och vi kommer då att erbjuda ersättningsboende aktuella nätter. Vi kommer att kontakta dig som berörs om ersättningsboende.

Under den intensiva arbetsperioden kommer vi varje tisdag att uppdatera vår webbplats med vilka typer av arbeten vi kommer att göra under kommande vecka och hur det kan påverka dig som bor i området.

Planerade arbeten

Vecka 28: Urgrävning banvall
Vecka 29-31 Schaktarbeten
Vecka 29-32 VA-arbeten
Vecka 30-35 Återbyggnation av banvall
Vecka 36-39 Spårbyggnation
Vecka 39-40 Spårriktning och inkoppling