Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Klartecken för Malandspåret

Regeringen har avslagit överklagandet av järnvägsplanen för Malandspåret. Beslutet innebär att arbetet med nysträckningen kan sätta i gång på allvar.

Vi kommer nu att börja arbeta med att upphandla entreprenörer som ska bygga Malandsspåret.

– Vi räknar med att de förberedande arbetena i området kommer att sätta i gång redan i år, säger Håkan Åberg, projektledare på Trafikverket.

En järnvägsplan är en lagstadgad del i processen att bygga järnväg. I planen finns en detaljerad beskrivning av vad vi ska bygga och vilka effekter det får på omgivningen. Den avdelning inom Trafikverket, som ser till att arbetet med planen har gått formellt rätt till, fattade i oktober beslut om att fastställa järnvägsplanen för Maland.

Beslutet överklagades till regeringen som nu handlagt ärendet. Den 30 januari 2020 beslutade regeringen att inte upp ta ärendet till handläggning eftersom den privatperson som överklagat inte anses vara direkt berörd av järnvägsplanen. Trafikverkets beslut har därmed vunnit laga kraft.

Fastställelsehandling för Maland och beslut om fastställelse hittar du under Dokument/Aktuella handlingar.