Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Järnvägsprojektet i Maland riskerar försening

Trafikverkets järnvägsprojekt vid Maland utanför Sundsvall riskerar att försenas. Anledningen är att en sent inkommen överklagan fastnat i Förvaltningsrättens spamfilter.

- Det är ytterst olyckligt det som har inträffat och vi på Trafikverket gör allt vi kan för att lösa den uppkomna situationen. Vi har agerat utifrån de beslut Förvaltningsrätten har fattat och skickat de handlingar vi är ålagd att skicka inom utsatt tid, säger Håkan Åberg, projektledare vid Trafikverket.

Planen var att den entreprenör som tilldelats projektet skulle komma igång med byggnationerna i början av maj. Nu riskerar den byggstarten att försenas då Förvaltningsrätten beslutat att: ”avtalet mellan Trafikverket och Svevia får inte fullgöras innan något annat har bestämts”. Anledningen är att den överklagan som inkommit VAR skickad i tid, men hade fastnat i ett spamfilter. Rätten tog då åter upp ärende med överklagan.

- Vi vet i nuläget inte vad som händer eller när byggnationerna kan komma igång. Men vår ambition är att komma till en lösning så fort det bara går. Vår bedömning är att vi klara en viss försening men för varje vecka som går krymper marginalen till att hela projektets sluttid påverkas, säger Håkan Åberg, projektledare vid Trafikverket.

Syftet med projektet är att bygga en ny järnvägsanslutning som kopplar ihop Ådalsbanan med Tunadalsspåret i Maland samt rusta upp Tunadalsspåret till Sundsvalls hamn. Järnvägsanslutningen gör att tågen inte behöver åka till Timrå C för att vända och byta spår.