Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Järnvägsövergång utan bommar.

Mittbanan, Sundsvall–Stöde, järnvägsövergångar

Vi stänger och förbättrar plankorsningar längs Mittbanan. Det förbättrar tillgängligheten och kapaciteten på banan samt skapar en säkrare arbetsmiljö för våra lokförare.

I samband med våra årliga underhållsveckor passar vi på att göra säkerhets-och kapacitetshöjande åtgärder mellan Sundsvall-Stöde. Arbetet kommer att pågå under fyra veckor (v.21-24) dagtid mellan klockan 9-15. Säkerhets/Kapacitetshöjningen kopplas in och träder i kraft vecka 24

Mittbanan är en del i projektet Mittstråket där vi vill förbättra tillgängligheten. Mittbanan har en hög plankorsningstäthet med flera obevakade plankorsningar. Vi tar nu ett samlat grepp för en hantering av dessa på sträckan Stöde-Sundsvall.
I projektet ska en överenskommelse mellan fastighetsägare och Trafikverket nå fram till en lösning som förbättrar trafiksäkerheten. Åtgärderna möjliggör även för en kapacitetsökning på banan. Stängningen av vissa plankorsningar kräver att vi bland annat bygger ersättningsvägar.