Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Nu har vi tecknat kontrakt med Afry

Vi har tecknat kontrakt med Afry som ska ta fram järnvägsplan för dubbelspårsutbyggnad och handlingar inför upphandling av entreprenad för ombyggnationen av bangården på Sundsvalls centralstation.

Det är nu klart att det blir Afry som får kontrakt för att ta fram järnvägsplan för dubbelspår mellan Kubikenborg och Sundsvall. De ska även ta fram alla handlingar inför kommande upphandling av entreprenad för ombyggnationen av bangården på Sundsvalls centralstation.

- Det känns bra att vi nu kan fortsätta förberedelserna inför dubbelspårsutbyggnaden och ombyggnationen av Sundsvalls bangård. Vi jobbar för en byggstar under 2023, berättar Trafikverkets projektledare Thomas Gauffin.

- Vi inleder dubbelspårsutbyggnaden med sträckan Kubikenborg – Sundsvall. Sträckan är en förutsättning för att vi ska kunna bygga nya perronger på Sundsvalls centralstation. Perrongerna ska förlängas så att fler tåg kan stå inne samtidigt vilket gör det möjligt att hantera fler resande.

Tillsammans ska projekten bidra till att öka kapaciteten på järnvägen, öka tillgängligheten för resandeutbyte både inom och mellan trafikslag, förbättra bytestider mellan tågavgångar, öka trafiksäkerheten för resenärerna och skapa effektivare godshantering.