Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Data- och telenät flyttas för väg 562

Ett omfattande ledningsarbete med VA och flytt av fjärrvärme har pågått längs gamla E4. Nu fortsätter ledningsarbetena med en stor omläggning av Sundsvalls tele- och fiberledningar med start veckan efter midsommar och fram till oktober 2018.

-  När vi börjar omvandla gamla E4, väg 562, till en stadsgata under sensommaren/hösten ska vi flytta korsningen vid Skepparplatsen. Idag ligger ett stort paket tele- och fiberledningar i vägen och därför behöver dom flyttas, berättar Trafikverkets delprojektledare Björn Sjölund.

Ledningarna ska grävas ner mellan Selångersån och Skönsbergsvägen. Arbetet inleds med avverkning av ett antal träd, oxlar, som står längs gång- och cykelvägen mellan Selångersån och korsningen vid Skepparplatsen.

- Träden behöver avverkas för att vi ska kunna flytta korsningen vid Skepparplatsen och dom kommer att tas ner nu i samband med omläggningen av ledningarna. När vi färdigställer Sundsvalls nya stadsgata kommer vi att ersätta träden. Det kommer att bli mer träd och grönområden längs vägen när den är klar än det fanns när den var en europaväg, berättar Björn.