Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Svevia har tilldelats entreprenaden för väg 562 genom Sundsvall

Vi har tilldelat Svevia entreprenaden för den första etappen av ombyggnationen av väg 562, gamla E4, genom Sundsvall. Ombyggnationen kommer att påbörjas under sensommaren eller tidig höst.

Tilldelningsbeslutet fattades av Trafikverket 6 juli 2018. Beslutet har en överklagandetid på tio dagar. När överklagandetiden har passerat kommer vi att skriva kontrakt med entreprenören.

Etapp ett sträcker sig mellan Selångersån och Trafikplats Skönsberg.

– Någon gång i augusti eller september räknar vi med att vi kan starta arbetet med att omvandla gamla E4 till en stadsgata, säger Bengt-Erik Eriksson, projektledare vid Trafikverket.

Arbetena kommer att innebära byggtrafik och periodvis buller, vibrationer och damning. Arbetena kommer även att innebära begränsad framkomlighet med sänkt hastighet och lots.

– Räkna med extra restid, kör lugnt och visa hänsyn till dina medtrafikanter och våra entreprenörer som arbetar längs vägen, uppmanar Bengt-Erik Eriksson.

Samtidigt arbetar Trafikverket med att projektera de resterande etapperna av väg 562. Hela vägen beräknas vara färdig och lämnas över till kommunen 2022.