Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Gång- och cykeltunnel tillfälligt avstängd

Gång- och cykeltunneln mellan Bjälkvägen och Heffnersvägen under gamla E4 är avstängd och beräknas öppna igen under november. Under denna period kapas tunneln så att den blir kortare, den klottersaneras och får ny belysning.

- Nu när vi bygger om gamla E4 till stadsgata får vi möjlighet att förkorta den långa och mörka tunneln som förbinder Skönsberg med Norra kajen. Vi tar dessutom bort nivåskillnaderna inne i tunneln så gångvägen blir plan, vi försöker klottersanera och sätter ny belysning.  När vi är klara har tunneln fått mer ljusinsläpp och det kommer nog att kännas trevligare att passera genom den, berättar biträdande projektledare Björn Sjölund.

Den del av tunneln som ligger under gamla E4:ans norrgående körfält rivs. Tunneln beräknas öppna igen efter den sista oktober.
Vi river den del av tunneln som ligger under Heffnersvägen och gamla E4:ans norrgående körfält. Tunneln beräknas öppna igen under november. 

- Under tiden arbetet med gång- och cykeltunneln pågår kommer gående och cyklister att få ta en annan väg. Jag vill uppmana alla att ha tålamod och att följa och respektera orangea omledningsskyltar även om vägen blir längre, uppmanar Björn.

Anslutande vägar, såsom trapporna till gång- och cykeltunneln vid Bjälkvägen, ansvarar Sundsvalls kommun över.