Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Tips i trafiken under SM-veckan

I samband med SM-veckan 28 januari till 3 februari förväntas vi få ett flertal besökare till Sundsvall och vi blir fler som ska samsas i trafiken. Tidvis kan det uppstå extra långa köer. Ta det lugnt förbi byggarbetsplatserna och visa hänsyn!

Sundsvall är en stad i stark medvind och är en av de städer i Sverige där det satsas mest på infrastruktur. En satsning på flera miljarder där vi tillsammand med flera aktörer bidrar till stadens tillväxt. Just nu sker flera stora byggprojekt samtidigt som tidvis skapar långa köer. Under SM-veckan kan det bli extra trångt i trafiken.

Ta det lugnt i trafiken

Ta det lugnt i trafiken och räkna med längre restid om du åker i stan, respektera byggarbetsplatsernas avspärrningar och hänvisningsskyltar och visa hänsyn till våra entreprenörer som arbetar i en trafikerad miljö. Om möjligt lämna bilen och nyttja de extra insatta bussarna till evenemangen eller välj att gå eller cykla.

Trafikstörningar och byggprojekt i stan

Aktuell trafikinformation och pågående byggprojekt i Sundsvall hittar du på www.sundsvallväxer.se.

Tips! Lägg till sidan på hemskärmen på din telefon så är informationen alltid lätillgänglig.

 

Ta bussen till arenorna

Bussen är ett smidigt sätt att ta sig till/från arenorna och till/från Folkfesterna. I många fall går det att åka med ordinarie lokalbussar (1, 3, 5 eller 85), och där rekommenderar vi att man laddar ned Din Tur appen för aktuella tidtabeller. Till vissa arenor går det dessutom särskilda SM-bussar. Här hittar du busstidtabellen.

OBS! Arrangörens ambition är att de extrainsatta SM-bussarna ska kunna gå med max 15-20 minuters intervall. Dom kan dock inte garantera tiderna eftersom de är beroende på trafiksituation, väder och antal personer som vill åka. Det kan uppstå köer/väntan, framför allt till bussar till populära idrotter, det kan därför vara bra att vara ute i god tid. Med en SM-mössa på huvudet åker du gratis på alla bussar inom Sundsvalls kommun under veckan. 

Parkering vid arenorna och i stan

  • Gärdehov: Parkering finns men i begränsad omfattning. Kostnad: 20 kr/dag under torsdag-söndag.
  • Friluftscentrum Södra berget: Vägen upp till arenan är avstängd vid foten av berget (gamla LV5-området). Där finns gratis parkering i begränsad omfattning och sedan går det SM-buss upp till arenan.
  • Sundsvalls slalombacke: Gratis parkering finns
  • Bergsåkers travbana: Gratis parkering finns
  • Sporthallen: Parkering finns i området till ordinarie P-taxa, som kan variera. Läs på aktuell P-skylt.

Läs mer om var du kan parkera i centrala Sundsvall och hur du ser vart det finns lediga parkeringsplatser i stan: www.sundsvall.se/parkering

De närmaste åren gör Trafikverket och Sundsvalls kommun, tillsammans med några av de kommunala bolagen, flera åtgärder i Sundsvalls infrastruktur. Åtgärder för att Sundsvall ska utvecklas och växa, för att det ska bli smidigare och tryggare att resa och transportera gods i Sundsvallsområdet, för en minskad miljöpåverkan, till exempel minskat buller och förbättrad luftkvalitet, för en attraktivare stad att bo och verka i.