Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Nu asfalteras första delen av Sundsvalls nya stadsgata

Beläggningsarbete pågår på delar av gamla E4 mellan Skönsberg och Skepparplatsens korsning. Framkomligheten begränsas kraftigt efter rusningstid morgon och eftermiddag onsdag 19 juni då beläggning sker i trafik vid Skönsberg. Välj om möjligt en annan väg.

De första beläggningsarbetena av Sundsvalls nya stadsgata har inletts mellan Skönsberg och den nya stödmuren.

- Arbetet sker i huvudsak där vi inte har någon trafik men vid anslutningen från Skönsberg kommer trafiken påverkas efter rusningstid, en stund på morgonen och en stund på eftermiddagen, under onsdag den 19 juni. Trafikanter bör räkna med ett tillfälligt stopp på 5-10 minuter då beläggningsarbetena utförs i anslutningen där trafiken kör. Det är stor risk för köbildning, så välj gärna en annan väg om du kan, berättar projektledare Bengt-Erik Eriksson.

Ny cirkulationsplats

Längs sträckan har delar av den nya cirkulationsplatsen, som ska få en ny anslutning till Norra kajen, byggts. Den kommer nu asfalteras.

Uppbyggnad av den nya cirkulationsplatsen mellan Skönsberg och Skepparplatsens korsning. Delen som nu ska asfalteras.
Uppbyggnad av den nya cirkulationsplatsen mellan Skönsberg och Skepparplatsens korsning. Delen som nu ska asfalteras. 
Uppbyggnad av Sundsvalls nya Stadsgata i höjd med den nya cirkulationsplatsen.Delen som nu ska asfalteras.
Uppbyggnad av Sundsvalls nya Stadsgata i höjd med den nya cirkulationsplatsen. Delen som nu ska asfalteras. 

 

 

 

 

 

 

 

 

- Kring månadsskiftet juli/augusti beräknar vi att toppbeläggningen och linjemålningen är klar. Då kommer trafiken ledas via den nya delen så att vår entreprenör kan fortsätta med resterande del av cirkulationen och vår nya stadsgata, berättar Bengt-Erik Eriksson.