Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Framflyttad byggstart

Under hösten 2019 planerade vi att fortsätta den andra etappen i byggnationen av Sundsvalls nya stadsgata, delen mellan resecentrum och Selångersån. En överklagan och för högt anbud gör att vi måste flytta fram byggstarten.

- Vi fick för få anbud vilket gör att det blir för dyrt och dessutom överklagades tilldelningsbeslutet av en av de två entreprenörer som lämnat bud, berättar Trafikverkets projektledare Bengt-Erik Eriksson och fortsätter

- Överprövningen gick till förvaltningsrätten som gav den konkurrerande entreprenören rätt.  Anbudet som låg kvar var för högt så därför väljer vi att göra om upphandlingen. Det innebär att byggstarten skjuts fram och vår bedömning är att den ska komma igång efter årsskiftet.

Vi räknar med att gå ut med en ny upphandling under oktober. Vår förhoppning är att vi får in fler anbud denna gång då entreprenörerna nu gör sin planering inför nästa år.

- Kan vi inleda ombyggnationen av den sista delsträckan genom Sundsvall under vintern/våren 2020 beräknar vi att vår nya stadsgata är klar under november 2021, avslutar Bengt-Erik.