Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Tillfälliga cirkulationen vid Skepparplatsen asfalteras

Från klockan 19.00 tisdag den 28 maj och under natten mot onsdag ska den tillfälliga cirkulationen vid Skepparplatsen asfalteras. Mycket stor påverkan för trafikanter. Välj gärna en annan väg. Senast klockan 06.00 på onsdag ska vägen vara asfalterad.

- Vi ser att det blir extra besvärligt för trafikanter att ta sig fram vid den tillfälliga cirkulationen vid Skepparplatsen då det snabbt bildas gropar i vägbanan. Det ställer ett ökat krav på att våra entreprenörer kontinuerligt är ute i den trafikerade miljön och fyller igen groparna med asfaltmassor, berättar Trafikverkets biträdande projektledare Björn Sjölund och fortsätter.

-  Nu kommer den tillfälliga cirkulationen att asfalteras vilket underlättar för trafikanternas framkomlighet men även våra entreprenörers arbetsmiljö under byggtiden. Det är en säkerhetsfråga att jobba i en så här trafikerad miljö så den här temporära förbättringsåtgärden är bra för alla parter, säger Björn.

39328.jpg

Asfalteringen ska utföras efter rusningstid, när det är färre trafikanter som passerar. Entrepenören planerar att starta under tisdag kväll från klockan 19.00 och jobba under natten.

- Arbetet kommer innebära mycket begränsad framkomlighet så välj gärna en annan väg om du passerar denna tid på dygnet.  Innan morgontrafiken kommer igång på onsdag ska det vara asfalterat och smidigare att ta sig fram. Kom ihåg att ta det fortsatt lugnt och visa hänsyn i trafiken. Vi behöver alla hjälpas åt för att det ska bli så bra som möjligt för alla under byggtiden, avslutar Björn.

Uppdatering

- Vi tänkte om i frågan om att asfaltera den tillfälliga cirkulationen med traditionell asfalt. Eftersom cirkulationen ska flyttas flera gånger hade vi fått asfaltera om varje gång och det är slöseri med skattedel. Istället valde vår entreprenör att asfaltera med så kallad kallasfalt, berättar Björn.