Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Vi behöver hjälpas åt i trafiken

Det är trångt i trafiken på många håll i Sundsvall när flera stora byggprojekt pågår. Trafiksituationen förändras flera gånger under byggtiden och det uppstår periodvis långa köer. Som trafikant måste man vara uppmärksam, ta det lugnt och visa hänsyn.

- Vi har ombyggnader som pågår längs två av Sundsvalls mest trafikerad stråk, Storbron vid Skolhusallén och på gamla E4, som påverkar framkomligheten. För att kunna hantera trafiken under byggtiden gör vi hela tiden provisoriska lösningar för att slippa stänga av helt. Vi gör vad vi kan för att det ska vara framkomligt och samtidtigt tryggt och säkert för våra entreprenörer som jobbar i en hårt trafikerad miljö. Trafikanterna behöver vara förberedda på förändrade trafikregler under byggtiden, säger Bengt-Erik Eriksson projektledare för ombyggnaden av gamla E4 .

Skylten betyder att trafiken vävs samman i ett körfält. Släpp fram varannan bil så ökar vi framkomligheten. 

- Det är inte alltid lätt med förändringar och många blir stressade så Jag uppmanar dig som kör genom centrala Sundsvall att ta det lugnt så att du hinner läsa skyltar och vara uppmärksam på förändringar.

- Vi ser kontinuerligt över trafiksituationen och gör förbättringar där vi kan. En sådan åtgärd är den skylt vi satt upp innan Skepparplatsens korsning som visar att trafiken vävs samman. Här vill vi att man använder båda körfälten och kugghjulsprincipen som innebär att man släpper fram varannan bil där körfälten vävs samman, berättar Bengt-Erik.

- Genom att hjälpas åt, visa hänsyn och släppa fram vår bilgranne underlättar vi framkomligheten under byggtiden. Håll ut och ha tålamod, det blir bättre.