Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Gång- och cykeltunnel under Köpmangatan stängs

Måndag den 18 maj klockan 10.00 stängs gång- och cykeltunneln under Köpmangatan i centrala Sundsvall permanent. Den stängs med anledning av pågående ombyggnation av gamla E4. Gående och cyklister leds tillfälligt via Köpmangatan - Strandgatan.

- På måndag stänger vi gång- och cykeltunneln under Köpmangatan permanent. Vi planerar för att riva den under juli tillsammans med gångtunneln under Parkgatan. När nya stadsgatan är klar kommer gående och cyklister att få passera över Köpmangatan, Parkgatan och väg 562, berättar biträdande projektledare Björn Sjölund.

- Från klockan tio på måndag leder vi gående och cyklister tillfälligt via Köpmangatan och Strandgatan. Allt eftersom arbetet fortskrider kommer vi att behöva leda om dem flera gånger fram till dess vi är klara med nya stadsgatan i november 2021. Jag uppmanar dig som passerar arbetsområdet att vara uppmärksam på förändringar, följ orangea skyltar och räkna med att din transportsträcka kan bli längre än normalt.

Gående och cyklister leds via en tillfällig gång- och cykelväg mellan Strandgatan och Köpmangatan. Här via delar av den stängda parkeringen vid Strandgatan.
Gående och cyklister leds via en tillfällig gång- och cykelväg mellan Strandgatan och Köpmangatan. Här via delar av den stängda parkeringen vid Strandgatan.