Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Gjutning av ny gång- och cykeltunnel i centrala Sundsvall

Under flera timmar med start onsdag den 8 juli kl. 05:00 planeras den nya gång- och cykeltunneln mellan Trädgårdsgatan och Stuvarvägen gjutas i sin helhet. Flera betongtransporter kommer köras till och från området.

I början av april revs  gång- och cykeltunneln under gamla E4 vid Bolagsverket och arbetet med en ny gång- och cykeltunnel inleddes. Den nya tunneln som får en rak anslutning från Trädgårdsgatan mot Stuvarvägen ska gjutas med planerad start onsdag den 8 juli.

- Ambitionen är att gjuta kl. 05:00 - 17:00 på onsdag den 8 juli men det beror på vädret. Blir det regn kan arbetet komma att flyttas till en annan dag och blir det mycket varmt kan det innebära att vi behöver gjuta nattetid kl 19:00-06:00 eller gjuta en annan dag. Vi följer väderprognosen och planerar så långt det går utifrån den, berättar Björn Sjölund, biträdande projektledare och fortsätter.

- Gång- och cykeltunneln kommer att gjutas i sin helhet utan uppehåll. Totalt beräknar vi att cirka 240 kubikmeter betong går åt vilket motsvarar 33 betongtransporter. Vissa arbetsmoment kan upplevas bullerstörande.

Formen för gång- och cykeltunneln är klar. När den är gjuten ska den härda innan formen kan rivas. Sen återstår att bygga anslutande gång- och cykelvägar och att flytta den nya stadsgatan över tunneln.
Formen för gång- och cykeltunneln är klar. När den är gjuten ska den härda innan formen kan rivas. Sen återstår att bygga anslutande gång- och cykelvägar och att flytta den nya stadsgatan över tunneln. Foto: Erik Dahlgren

Under nästa år beräknar vi att gående och cyklister kan börja använda den nya, bredare och ljusare gång- och cykeltunneln. Då ska gång- och cykelvägarna som ansluter till tunneln vara klara. 

Den nya gång- och cykeltunneln blir kortare, bredare och ljusare och får en rak anslutning från Trädgårdsgatan till gångvägen mot Stuvarvägen vid Bolagsverket. Bilden är en illustration som visar ett av flera förslag på utformning av området kring den nya gångtunneln
Den nya gång- och cykeltunneln blir kortare, bredare och ljusare och får en rak anslutning från Trädgårdsgatan till gångvägen mot Stuvarvägen vid Bolagsverket. Bilden är en illustration som visar ett av flera förslag på utformning av området kring den nya gång- och cykeltunneln.