Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Hämtar och lämnar du barn längs väg 562, Njurundavägen, i Njurundabommen?

Nu kan du hämta och lämna dina barn från en nybyggd och trygg hämta/lämnaplats bakom Kyrkmons skola med infart från cirkulationsplatsen mitt emot ICA. Låt dina barn slippa korsa Njurundavägen under rusningstid och i byggtrafik.

- Jag vill uppmana alla föräldrar som hämtar och lämnar sina barn till och från skolan att använda den nya hämta/lämna platsen. Den är byggd för att underlätta hämtning och lämning och för att skapa en trygg väg till skolan, särskilt nu under tiden vi bygger nya gång- och cykelvägar genom centrum, berättar Trafikverkets projektledare Sara Gidlund och fortsätter.

Hämta-lämna Njrbommen - ill. kommunen- skyltar 750.jpg

- Vi har observerat att flera stannar vid grillen för att hämta och lämna barn vilket gör att det blir både trångt och stökigt på platsen. Men framförallt innebär det att barnen behöver korsa Njurundavägen som trafikeras av såväl ordinarie trafik som av byggtrafik.

Nu när det pågår byggarbeten genom centrala Bommen blir det trångt när många ska samsas på en begränsad yta. Då är det extra viktigt att tänka på säkerheten och att visa varandra hänsyn. 

- Under tiden vi bygger om så kan det kännas stökigt och stundtals blir det besvärligt att ta sig fram. Vi behöver hela tiden se över och skapa tillfälliga lösningar för trafikanternas och våra entreprenörers säkerhet. Du som kör bil genom arbetsområdet, fortsätt att ta det lugnt och var uppmärksam på förändringar och skyltar. Visa hänsyn till gående och cyklister som är oskyddade i trafiken, uppmanar Sara.

Nästa sommar beräknas centrumupprustningen vara klar. Njurundabommen har då fått nya gång- och cykelvägar, tryggare passager över Njurundavägen och Mjösundsvägen, tydligare in- och utfarter och en ny bro över Åbäcken med en gång- och cykelväg.