Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Nu är de nya trafiksignalerna igång

Nu har de tillfälliga cirkulationsplatserna ersatts med nya trafiksignaler i de flesta korsningar längs den nya stadsgatan. Den tillfälliga cirkulationsplatsen vid Kolvägen intill resecentrum är kvar ett tag till.

- Trafiken har flutit på bra med de tillfälliga cirkulationsplatserna men det känns bra att trafiksignalerna är igång. Det blir tydligare för alla trafikanter som dessutom kommer ha färre arbetsfordon att ta hänsyn till, säger biträdande projektledare Björn Sjölund.

- Det kommer fortfarande att uppstå köer under framförallt rusningstrafik men övrig tid ska det flyta på bra. Det kommer också att ta ett tag att ställa in trafiksignalerna och anpassa dem. Idag är de inställda på den trafikmängd som vi har nu. Vi bevakar trafikflödet och trafikmängden och kommer att justera trafiksignalerna allteftersom.

De omfattande arbetena i  korsningen Köpmangatan/Parkgatan hara flutit på bra så även här har trafiksignalerna satts i drift.
De omfattande arbetena i korsningen Köpmangatan/Parkgatan hara flutit på bra så även här har trafiksignalerna satts i drift. Foto: Erik Dahlgren

I korsningen med Kolvägen vid resecentrum kommer den tillfälliga cirkulationsplatsen att vara kvar ett tag till. Den ska senare byggas om till en permanent cirkulationsplats. De stora arbetena med vägen är snart klara. Nu sker de mesta arbetena på sidan om vägen med att färdigställa anslutningen till Kyrkogatan, parkeringar vid Strandgatan, skyltar ska sättas upp, gång- och cykelvägar ska färdigställas och området kring den nya gång- och cykeltunneln som öppnar nästa år.

- De oskyddade trafikanterna som går och cyklar får hålla ut ett tag till innan vi är klara med alla gång- och cykelvägar. 

Den nya gång- och cykeltunneln under nya stadsgatan mellan Trädgårdsgatan och Stuvarvägen. När området med anslutande gång- och cykelvägar är klar nästa år öppnar tunneln.
Den nya gång- och cykeltunneln under nya stadsgatan mellan Trädgårdsgatan och Stuvarvägen. När området med anslutande gång- och cykelvägar är klar nästa år öppnar tunneln. Foto: Thomas Ekenberg

- Det har varit en gynnsam höst och vi ligger bra till med både beläggningsarbeten, planteringar, stensättning och belysning.  Nu kan vi se hur stora delar av Sundsvalls nya stadsgata, med plats för både bilister, gående och cyklister, kommer att se ut. Nästa höst ska den nya stadsgatan vara klar.