Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Pågående arbeten med nya stadsgatan

Häng med på en tur genom pågående byggnation av Sundsvalls nya stadsgata. Vi startar vid korsningen med Kolvägen och resecentrum i söder. Bilderna har tagits i början av december 2020.

 

Vid gångvägen intill korsningen med Kolvägen pågår arbeten med dagvatten, belysning och kabelläggning.
Vid gångvägen intill korsningen med Kolvägen pågår arbeten med dagvatten, belysning och kabelläggning. Foto: Erik Dahlgren
Vi leder om trafiken något på väg 562 mellan hamburgekedjorna för att kunna lägga dagvattenledning. Här pågår också byggnation av en ny gång- och cykelväg, i bild ser vi en så kallad terrassering för gång- och cykelvägen.
Vi leder om trafiken något på väg 562 mellan hamburgekedjorna för att kunna lägga dagvattenledning. Här pågår också byggnation av en ny gång- och cykelväg, i bild ser vi en så kallad terrassering för gång- och cykelvägen. Foto: Erik Dahlgren
Här pågår uppbyggnaden av en stödmur. Muren sträcker sig längs Bolagsverket, intill den nya gång- och cykelvägen som ansluter till nya gång- och cykeltunneln.
Här pågår uppbyggnaden av en stödmur. Muren sträcker sig längs Bolagsverket, intill den nya gång- och cykelvägen som ansluter till nya gång- och cykeltunneln. Foto: Erik Dahlgren
Stödmuren längs Bolagsverket och en ny gångväg upp till nya stadsgatan. Här har träd planterats och det är förberett för sådd. På Stadsgatan kan vi se nya belysningstolpar.
Stödmuren längs Bolagsverket och en ny gångväg upp till nya stadsgatan. Här har träd planterats och det är förberett för sådd. På Stadsgatan kan vi se nya belysningstolpar. Foto: Erik Dahlgren
Vidare mot den nya gång- och cykeltunneln som ansluter till Trädgårdsgatan. Här förbereds det för hantering av dagvatten.
Vidare mot den nya gång- och cykeltunneln som ansluter till Trädgårdsgatan. Här förbereds det för hantering av dagvatten.Foto: Erik Dahlgren
Här sker omfattande arbeten. Området mellan gång- och cykeltunneln och Trädgårdsgatan ska rymma grönytor med planteringar, en trappa upp mot Strandgatan i höjd med Efs Kyrkan, anslutande gång- och cykelvägar och de brunnar och pumpstation som vi ser i bild. Här pågår också schaktarbeten för den nya trappan.
Här sker omfattande arbeten. Området mellan gång- och cykeltunneln och Trädgårdsgatan ska rymma grönytor med planteringar, en trappa upp mot Strandgatan i höjd med Efs Kyrkan, anslutande gång- och cykelvägar och de brunnar och pumpstation som vi ser i bild. Här pågår också schaktarbeten för den nya trappan.Foto: Erik Dahlgren
Intill Köpmangatan håller stödmurar på att byggas. Vid den här stödmuren ska det finnas plats för gröna ytor. Här ska också gång- och cykelväg byggas.
Intill Köpmangatan håller stödmurar på att byggas. Vid den här stödmuren ska det finnas plats för gröna ytor. Här ska också gång- och cykelväg byggas. Foto: Erik Dahlgren
Hösten har varit gynnsam för ombyggnationen. Bland mycket annat har vi även hunnit med att sätta upp ny belysning, stensättning, lägga asfalt och större delen av planeringarna. Nu återstår en hel del arbeten i området mot Strandgatan. Här ska det bli parkeringar och en ny anslutning till Kyrkogatan som vi ser i bild, längs södergående fil.
Hösten har varit gynnsam för ombyggnationen. Bland mycket annat har vi även hunnit med att sätta upp ny belysning, stensättning, lägga asfalt och större delen av planeringarna. Nu återstår en hel del arbeten i området mot Strandgatan. Här ska det bli parkeringar och en ny anslutning till Kyrkogatan som vi ser i bild, längs södergående fil.  

Vi avslutar strax söder om Storgatan och tackar för visat intresse. Det är längs denna sträcka de mesta arbetena pågår just nu. 

- Tack för ditt tålamod i trafiken och visad hänsyn till våra vägarbetare. Detta år har varit tålamodsprövande på många sätt. Fortsätt att hålla avstånd, även i trafiken, uppmanar projektledare Bengt-Erik Eriksson.