Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Pålningsarbeten i centrala Njurundabommen på väg 562

Njurundavägen, väg 562, ska få en ny bro över Åbäcken. Arbetet med den nya bron innebär att vi behöver utföra pålningsarbeten som vi planerar att inleda tisdag den 29 september. Arbetet beräkas pågå ungefär en vecka och kan upplevas bullerstörande.

- Vi behöver utföra pålningsarbeten för att förstärka marken för den nya bron vi ska bygga över Åbäcken. Under september har vi gjort en provpålning som inte gav önskat resultat. På tisdag provar vi en ny pålningsmetod och om vi uppnår önskat resultat beräknar vi att arbetet är klart efter ungefär sju arbetsdagar, berättar Sara Gidlund, projektledare på Trafikverket och fortsätter.

- Arbetet utförs dagtid mellan klockan 07.00-19.00 och kan upplevas bullerstörande.  

Byggnationen av en ny bro över Åbäcken ingår i ombyggnationen av bland annat nya gång- och cykelvägar längs Njurundavägen och Mjösundsvägen genom centrala Njurundabommen.

- Under tiden den nya bron byggs får trafikanter använda en tillfällig, enkelriktad, bro, säger Sara.

Nattarbeten på järnvägen 

Denna vecka sker även nattarbeten på järnvägen från måndag kväll den 28 september till torsdag morgon den 1 oktober. Under tre nätter, mellan klockan 21.00 - 06.00, kommer vi att ha en spårriktningsmaskin som jobbar längs spåret mellan Stångån och Nolby. Arbetet inleds på måndag kväll den 28 september och ska avslutas på torsdag morgon kl 06.00. Spårriktaren ska räta upp spåren så att de hamnar i rätt läge och vibrerera ner och komprimera ballasten. Arbetena kan upplevas bullerstörande. Mer om nattarbetet på järnvägen

Njurundabommen, en ort som växer

När många arbeten pågår samtidigt kan det upplevas stökigt. Stundtals blir det besvärligt med buller, vibrationer, byggdamm och byggtrafik och det tar lite extra tid att ta sig fram. Men håll ut, Njurundabommen växer och en ort som växer är en ort som mår bra. Vägarbetet i centrala Bommen fortsätter fram till juni 2021. Fram till dess kommer du påverkas på olika sätt.

- Kör du bil förbi arbetsplatserna, ta det lugnt och var uppmärksam på skyltar och byggtrafik. Räkna med begränsad framkomlighet. Det kan ta något längre tid att ta sig fram, framförallt under rusningstid.

- Har du barn som cyklar eller går till och från skolan, följ gärna med dem till en början för att de ska känna sig trygga. Under byggtiden kanske de inte kan ta de vägar de brukar. Det är viktigt att de följer orangea hänvisningsskyltar även om sträckan blir något längre. Det är för deras och våra vägarbetares säkerhet vi leder dem förbi arbetsområdet, berättar Sara.

 

Det är farligt och förbjudet att vara på arbetsområdet, innanför stängslat område. Vi uppmanar vänligen men bestämt att respektera avspärrningar och skyltar.
Det är farligt och förbjudet att vara på arbetsområdet, innanför stängslat område. Vi uppmanar vänligen men bestämt att respektera avspärrningar och skyltar.  

 

När ombyggnationen är klar har trafikmiljön blivit tydligare för biltrafiken och trafiksäkerheten för gående och cyklister ökat. 

Tack för ditt tålamod och visad hänsyn!