Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Trafiken flyttas till den ombyggda delen av nya stadsgatan

På måndag den 24 augusti får du som trafikant använda den ombyggda delen av nya stadsgatan i Sundsvall. Då öppnar även Nya Hamngatan, den nya infarten mot Inre Hamnen. Ta det lugnt och var uppmärksam på skyltar.

Den östra delen av Sundsvalls nya stadsgata närmast Inre hamnen börjar ta form och nu har det blivit dags att bygga om och anpassa den västra delen. Det innebär att alla trafikanter, såväl fordonstrafik som gående och cyklister, får börja använda delar av den ombyggda stadsgatan. 

- Vår entreprenör jobbar med att ställa om så att trafikanterna kan ledas in på den nya delen redan natten mot måndag. De större arbetena är klara på denna sträcka, belysning och några mindre jobb återstår som kommer att utföras senare, berättar Trafikverkets delprojektledare Björn Sjölund och fortsätter.

- På måndag ska även Nya Hamngatan öppna för trafik. Vägen som går cirka 50 meter norr om Storgatan blir den nya infarten till Inre hamnen. Den tidigare infarten via Storgatan stängde vi permanent för fordonstrafik den 10 augusti. 

Korsningen mot Nya Hamngatan får tillfälligt en cirkulationsplats för att underlätta framkomligheten. När stadsgatan och korsningen är helt klar kommer den regleras med trafikljus precis som de övriga korsningarna längs sträckan med undantag från korsningen mot Kolvägen och resecentrum som får en cirkulationsplats. 

- Ta det lugnt och visa hänsyn till våra vägarbetare och dina medtrafikanter. Var uppmärksam på skyltar, uppmanar Björn.

Så här blir förändringarna för dig som trafikant. Klicka på bilderna för större bild.

Väg 562 överflytt Norrgående-Selångersån 750x626.jpg

Söder om selångersån leds trafiken in i det norrgående körfältet som byggts om under våren och sommaren. Hastigheten är 30 km/h.

Väg 562 överflytt Norrgående 3D-sjögatan 750x631.jpgKorsningen vid Sjögatan. Här stängs högersvängfältet ut från Sjögatan tillfällgt under byggtiden. Passagen med övergånsställe för gående och cyklister ligger ungefär i samma läge som tidigare. En tillfällig cirkulationsplats underlättar framkomligheten. Väg 562 överflytt Norrgående 3D-nya hamngatan 750x629.jpgStrax söder om Sjögatans korsning öppnar nya infarten till Inre hamnen via Nya Hamngatan. Den tidigare infarten från Storgatan är stängd och ska byggas om till ett stråk för gående och cyklister. Korsningen mot Nya Hamngatan får en tillfällig cirkulationsplats under byggtiden. Korsningen ska styras med trafikstignaler när stadsgatan är klar.

Väg 562 överflytt Norrgående 3D-Bolagsverket 750x630.jpg

I storgatans korsning tar vi bort den tillfälliga cirkulationen. Blivande gång- och cykelvägen mot Bolagsverket är förstärkt för att kunna användas tillfälligt för biltrafik under tiden västra delen byggs klar. Trafiken kör i ungefär samma sträcka som tidigare fram till dess vägen över den nya gång- och cykelporten mellan Trädgårdsgatan och Stuvarvägen är klar. 

Väg 562 överflytt Norrgående 3D-köpmangatans korsning 750x630.jpgI korsningen Köpmangatan/Parkgatan/väg 562 har Parkgatan flyttat något i västlig riktning. Inga större förändringar.