Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Snart asfalterar vi genom centrala Njurundabommen

Snart är byggdamm, gropiga vägar och bärlager av grus genom centrala Njurundabommen ett minne blott. Efter att skolorna haft avslutning, fredag den 11 juni, påbörjar vi det efterlängtade beläggningsarbetet.

- Vi har full förståelse för att det kan upplevas stökigt i centrala Bommen just nu. Under ombyggnationen har trafikanter, verksamheter och närboende påverkats av byggtrafik, byggdamm och byggbuller. Men om en knapp månad går vi i mål och vi vill tacka för ditt tålamod, säger projektledare Sara Gidlund.

Många projekt har avlöst varandra i centrala Njurundabommen. Sedan oktober 2019 har Mitthem byggt nytt bostadshus som nu är klart, järnvägsbygget med dubbla spår och perrong har hållit igång sedan våren 2018 och beräknas bli klart under december i år. 

- Under våren 2020 inledde vi arbetet med att förbättra trafiksäkerheten och framkomligheten för de som går och cyklar genom centrala Bommen. Vi beräknar vara klara i månadsskiftet juni/juli, så nu är det nära.

Strax söder om denna korsning med Mjösundsvägen i höjd med Verkstadsvägen stängs Njurundavägen för genomfart 14-30 juni. Gående och cyklister kan passera. Övrig trafik leds om, följ orangea hänvisningsskyltar.
Strax söder om denna korsning med Mjösundsvägen, i höjd med Verkstadsvägen, stängs Njurundavägen för genomfart 14-30 juni. Gående och cyklister kan passera. Övrig trafik leds om, följ orangea hänvisningsskyltar.Foto: Marie Lundqvist

För att kunna utföra de slutliga arbetena med den nya bron över Åbäcken behöver vi stänga Njurundavägen för genomfart i höjd med bron, vid Verkstadsvägen, från måndag den 14 juni till och med onsdag den 30 juni. 

- För att minimera störningarna för trafikanter har vi valt att göra avstängningen när skolorna slutat. Under den här perioden kommer även Njurundavägen och gång- och cykelvägarna att asfalteras. 

Biltrafiken hänvisas till E4, skyltar sätts upp för att leda trafikanter rätt. Gående och cyklister kommer att kunna passera men inte mopeder, mopedbilar, Epa-traktorer eller andra långsamtgående fordon.

- Vi ber om överseende med de störningar vi orsakar. När vi är klara får vi bättre framkomlighet och trafiksäkerhet genom Njurundabommens centrum.