Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Stadsgatan blir klar tidigare än beräknat

Arbetet med att omvandla den gamla europavägen till en stadsgata med mer grönytor, sammanhängande gång- och cykelvägar, ny belysning och fler öppna ytor blir klart drygt tre månader tidigare. Slutbesiktningen görs i augusti istället för november.

- Ombyggnationen längs en av Sundsvalls mest trafikerade vägar har gått över förväntan. Det känns roligt att kunna ge sundsvallsborna och övriga trafikanter beskedet att vi blir klara tidigare än beräknat. De har visat ett stort tålamod med flera stora byggprojekt som pågår samtidigt. I slutet av sommaren blir det bättre framkomlighet för alla trafikanter, berättar projektledare Bengt-Erik Eriksson.

Arbetet med att färdigställa den nya cirkulationsplatsen innebär fortsatta trafikstörningar för alla trafikanter.
Arbetet med att färdigställa den nya cirkulationsplatsen innebär fortsatta trafikstörningar för alla trafikanter. Foto: Erik Dahlgren

I sommar blir den nya cirkulationsplatsen i korsningen mot Kolvägen vid resecentrum klar. Den nya gång- och cykeltunneln med anslutande gång- och cykelvägar öppnar också vilket bidrar till bättre framkomlighet och trafiksäkerhet.

- Vi är på slutspurten mot mål men fram till dess får trafikanter räkna med fortsatt begränsad framkomlighet, framförallt vid bygget av den nya cirkulationen. 

Att bygga om en av Sundsvalls mest trafikerade vägar är en utmaning. Dels för trafikanterna som får anpassa sig efter olika trafikanordningar under byggtiden men även för entreprenören som ska ha en trygg och säker arbetsmiljö på och vid vägen. 

- Det blir ofrånkomligt störningar för trafikanter i sådana här stora projekt men vi tycker att trafiken trots allt flutit på bra. Trafikanter har visat hänsyn och tillsammans med entreprenören försöker vi att lösa framkomligheten så att den blir så bra som möjligt för såväl bilisterna som för gående och cyklister. 

- Att vi blir klara så mycket tidigare beror på en gynnsam vinter men till största delen på vår entreprenörs projektledning. De har haft en bra planering och tillsatt resurser där det behövts. Ett smart och tydligt arbetssätt skulle jag säga, avslutar Bengt-Erik.