Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Foto: NVBS

Minskad arbetstakt och intensiv planering inför 2022 i Kovland

Snart går arbetstempot ned något i Kovland. I takt med att temperaturerna sjunker allt mer blir det svårare att göra markarbeten och delar av entreprenaden gör därför vinteruppehåll.

Under det senaste halvåret har det varit febril aktivitet på arbetsplatsen i Kovland, som har i uppdrag att bygga om väg 86 förbi Kovland och göra den säkrare. Entreprenören NVBS har genomfört omfattande schaktarbeten samtidigt som de arbetat intensivt med den nya bron över Sättnaån.

– Under hösten har vi pålat för brostöden, gjutit och spontat, säger Annica Boström, projektledare på Trafikverket.

Under vintern kommer aktiviteten på arbetsplatsen i Kovland att gå ner något.

– Markarbetena kommer att avslutas för säsongen i slutet av november eller i början av december. Vi återupptar de arbetena till våren igen, säger Annica Boström.

Men det kommer inte att vara helt tomt på arbetsplatsen i Kovland i vinter: arbetena med att bygga bron över Sättnaån kommer att fortsätta som vanligt. Och inomhus arbetar entreprenadledningen med att planera arbetena som ska genomföras nästa år. Det är en hel del arbeten som ska planeras:

– 2022 kommer att bli ett intensivt år. Under hösten ska vi flytta över trafiken på den bro som vi just nu bygger. När vi gjort det kommer vi att börja arbeta på den befintliga vägen, säger Annica Boström.

De trafikanter och närboende som använder vägen kommer att märka av bygget i större utsträckning nästa år.

– Räkna med stora trafikstörningar förbi arbetsplatsen nästa år, uppmanar Annica Boström. 

Exakt hur och när trafikstörningarna bli aktuella kommer vi att återkomma med när detaljplaneringen är färdig.