Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Film om förbättringsåtgärderna på Juniskärsvägen

Se filmen som förklarar de åtgärder vi ska genomföra för att förbättra stabilitet och bärighet på Juniskärsvägen förbi Döviksjön. Vägen ska byggas om med start i maj 2019 och den planeras vara klar hösten 2019. Filmen har tagits fram av våra praktikanter.

Ville Jonsson och Tor Nicolaisen har praktiserat hos oss på Trafikverket via Tekniksprånget. Deras uppdrag var att ta fram en film som förklarar vilka åtgärder vi ska genomföra för att förbättra stabilitet och bärighet på Juniskärsvägen nu när den ska byggas om.

- När vi själva ska förklara de åtgärder vi ska göra kan vi ibland bli lite väl tekniska. Men Ville och Tor har lyckats göra en film som på ett lättsamt och ävergripande sätt förklarar vad vi ska göra, det har dom gjort jättebra, säger projektledare Kerstin Holmgren.  

 Klicka på bilden för att se filmen 

Tekniksprånget - en rolig och givande erfarenhet

- Att få testa på ingenjörsyrket hos Trafikverket har varit väldigt givande för mig och kommer underlätta mitt val av framtida studier, säger Tor Nicolaisen.

- Tekniksprånget på Trafikverket var en rolig och lärorik erfarenhet där man fick inblick i många olika arbetsområden och arbetsroller och en förståelse hur en stor verksamhet fungerar, tycker Ville Jonsson.

Tekniksprånget är ett praktikprogram för avgångselever under 21 år som är behöriga att söka en ingenjörsutbildning. Genom att presentera en modern och uppdaterad syn på ingenjörer vill vi inspirera fler ungdomar att söka ingenjörsutbildningar. Tekniksprånget drivs av Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) på uppdrag av Skolverket.

Varje termin tar Trafikverket emot praktikanter från Tekniksprånget. De får handledare och stimulerande arbetsuppgifter. De får vara med och lösa tekniska och miljömässiga utmaningar och de får följa medarbetare i verksamheten, till exempel projektledare, tekniska specialister och projektingenjörer.

Ansökningsperioden är 16 april - 16 maj 2019

Mer information och ansökan på: teknikspranget.se