Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Juniskärsvägen stängd för genomfartstrafik

I samband med att vi ska förbättra Juniskärsvägen förbi Döviksjön stängs vägen mellan Apelvägen och Nylandsvägen för genomfartstrafik mellan den 6 maj och 20 oktober 2019. Gående och cyklister kan passera, övrig trafik hänvisas till Junivägen.

- Vägen förbi Döviksjön i dåligt skick och vi ska säkerställa att marken ner mot sjön inte ger vika vilket det finns en risk för om vi inte gör något åt den. Det här är inget qick fix utan ett omfattande arbete som innebär att vi behöver ta hela vägbredden i anspråk då vägkroppen ska grävas bort och ersättas med bättre material. Därför planerar vi att leda om trafiken när vår entreprenör inleder arbetena den 6 maj, berättar projektledare Kerstin Holmgren.

Under byggtiden är vägen avstängd för genomfartstrafik mellan Apelvägen och Nylandsvägen. Gående och cyklister får hjälp av en lots att passera när arbete pågår. Övriga trafikanter hänvisas via Junivägen. Skolskjutsarna/skolbussarna kommer att gå som vanligt morgon och eftermiddag, medan övriga bussar kommer att ledas om.

karta busslinje 123

 Klicka på kartan för större bild.

Mer information om förändringar för busstrafiken hittar du på dintur.se .

- Vägarbetet kommer att påverka närboende. Räkna med störningar och fördröjningar, ta det lugnt och ta extra restid i beräkning, uppmanar Kerstin som ber om överseende med de störningar bygget kan medföra.

När arbetena är avslutade har vägen fått ny asfalt, blivit säkrare och jämnare, har bättre bärighet och tillfredställande stabilitet. Dessutom förbättras trafiksäkerheten med farthinder.