Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Stort intresse inför byggstart

Torsdag den 2 maj bjöd vi in till informationsmöte på Opalen för att berätta om åtgärderna vi ska göra på Juniskärsvägen, när arbetena startar och vad de innebär för närboende. Ett 80-tal personer kom.

På plats fanns bland andra Michael Selander som representerar vår enterprenör YIT. Han berättade om omfattningen av arbetena som startar i maj och förklarade varför vägen behöver stängas för genomfartstrafik från den 6 maj till den 20 oktober. Under avstängningen hänvisas trafikanter till Junivägen.

- Åtgärderna på vägen är efterlängtade och det uttrycktes även önskemål om farthinder på resterande del av Juniskärsvägen och Junivägen. Boende längs Junivägen önskade hastighetsåtgärder under byggtiden då trafik mot Juniskär leds vida denna väg. Vi kommer se över möjliga tillfälliga åtgärder på omledningsvägnätet, berättar Trafikverkets projektledare Kerstin Homgren.

Vi pratade också om utformningen och placering av farthinder och om resultatet av den hastighetsmätning som gjordes i april i år.

Hade du inte möjlighet att komma på mötet eller om du vill uppdatera dig om vad som sades så hittar du presentationen från mötet under dokument/informationsmaterial. På sista sidan i presentationen finns kontaktuppgifter. Om du har frågor är du alltid välkommen att höra av dig.

Ytterligare information och svar på vanliga frågor om projektet hittar du under frågor och svar.